Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowe cycki teściowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum wg uznania
niszkopty okrągłe 1 paczka
Ciasto:
jaja 6 sztuk
mak suchy 1 szklanka
kokos 225 g
cukier 1/2 szklanki
Krem:
mleko 2 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
Polewa:
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 3 łyzki
kakao 3 łyżki
jajko 1 sztuka
śmietana kremowa 30% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowe cycki teściowej

Białka oddzielić, ubić z cukrem.
Następnie dodać żółtka, a na końcu wmieszać kokos z makiem.
Wyłożyć do formy i piec przez 20 min. w temp. 180*C. Wystudzić.

Ugotować budyń.
Margarynę utrzeć z cukrem i połączyć z zimnym budyniem.
Tak przygotowany krem rozsmarować na ciasto.

Ułożyć na górze biszkopty namaczane w rumie (tak by całe przesiąkły alkoholem - możemy je po ułożeniu na kremie dodatkowo skropić używając pędzla).

Margarynę zagotować, pozostałe składniki polewy (oprócz śmietany) utrzeć na jednolitą masę, połączyć z gotującą się margaryną i na koniec dodać śmietanę.

Biszkopty polać przygotowaną polewą i przybrać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 17.11.2010 22:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak