Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do pulpetów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 800 g
cebula biała 1 szt
czosnek 3 szt
sól
pieprz
śmietana 100 ml
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do pulpetów

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Do garnka wlej oliwę i podsmaż cebulę i czosne na małym ogniu, mieszając, aż się zeszklą się, dodaj oregano. Wlej przecier, dolej zimnej wody, wsyp szczyptę cukru, sól i pieprz. Zagotuj sos. Dodaj Cebulę, czosnek i oregano posiekaj w malakserze. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj masło i zmiksowaną mieszankę. Smaż na małym ogniu, mieszając, aż cebula i czosnek zeszklą się, ale nie zbrązowieją. Dodaj przecier, 1,5 szkl zimnej wody, cukier, sól i pieprz i zagotuj sos.Dodaj śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 02.12.2012 15:54
smaczny
gosia561 24.02.2012 16:53
mniam
aleksa123 01.07.2011 19:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak