Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasko

  • mąka

    1/2 kg
  • olej

    4 łyżki
  • jajo

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • Farsz:

  • grzyby suszone

    2-3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • bułka tarta

    2-3 łyzki
  • masło

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • kapusta kiszona

    1/4 drobno posiekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę wyrabiamy z jajkiem, solą i olejem.
Stopniowo dodajemy ciepłą wodę, aby ciasto odchodziło od brzegów miski, było miękkie i nie klejące się.

Farsz:
Kapustę gotujemy do miękkość.
W między czasie przygotowujemy grzyby.
Suszone grzyby najlepiej zalać wrzątkiem i chwilę gotować. Wtedy staną się miękkie.
Cebulę przesmażamy na maśle.
Kiedy kapusta jest gotowa dodajemy suszone grzyby i cebulę, a także doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Ciasto wałkujemy na cieniutki placek około 3 mm i szklanką wycinamy kółka.
Na środek każdego kółka kładziemy farsz i zwijamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madagaskar

13.02.2011 21:23
pycha

buksiak12

04.09.2010 13:11
super

buksiak12

04.09.2010 13:11
super

buksiak12

04.09.2010 13:11
super

Dorota71

04.09.2010 08:56
to musi być pyszne

Dorota71

04.09.2010 08:56
to musi być pyszne

Emilia22

04.09.2010 08:17
uwielbiam

Emilia22

04.09.2010 08:16
ciekawy przepis

rosik93

07.06.2010 08:46
Robię takie same

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat