Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z jabłek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłek 12
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 1 łyżka
cukier 4 łyżki
jaja 8
skórka cytrynowa
rum 1/2 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z jabłek

masło rozetrzeć z cukrem i mieszając dodawać po jednym żółtku, potem skórkę z cytryny, rum, obrane i utarte jabłka, tartą przesianą bułkę, a na koniec pianę z białek. Wszystko zmieszać, napełnić formę budyniową i godzinę gotować na parze. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak