Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z poziomek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poziomki 1 litr
cukier 50dag
białki 7
cukier brązowy gruboziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z poziomek

poziomki przecieramy przez sito i ucieramy z cukrem w donicy z 4 białkami do białości, ubić oddzielnie pianę z 3 białek, zmieszać z masą poziomkową a ułożywszy na półmisku posypujemy grubym cukrem i wstawiamy na pół godziny do pieca, pilnując żeby nie opadła. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 09.06.2011 20:58
Pyszne.
Natalka1 07.05.2011 18:38
mniam
Ewelina47 02.05.2011 11:35
super deser
eli82 08.03.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak