Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po poznańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 5 łyżek
mąka 5 łyżek
mleko 1/2 szklanki
żółtko jajek 2
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po poznańsku

Umyte i wyporcjowane filety osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Następnie oprószamy mąką, podsmażamy z obu stron. Po usmażeniu zalewamy śmietaną wymieszaną z twarożkiem, żółtkami i przyprawami. Zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak