Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa budyniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 sztuka
mleko 1/2 litra
masło 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Masa budyniowa

Budyń ugotować z mlekiem wg przepisu. Należy jednak uważać aby nie powstały w nim grudki i się nie przypalił. Tak przygotowany budyń ostudzić.

W misce utrzeć masło za pomocą miksera. Powoli i stopniowo dodawać budyń.
Powstała masa powinna być jednolita.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak