Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztufada z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
wino 3/4 szkl
tłuszcz do smażenia w/g uznania
cebula 5 szt
marchewka 40 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku
ziemniaki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sztufada z ziemniakami

Mięso pokroić na małe kawałki i podsmażyć na tłuszczu ,wino wymieszać na pół z wodą i podlać mięso ,dodać liście laurowe ,sól i pieprz.Dusić na małym ogniu około 3 godz,po tym czasie dodać drobno pokrojoną marchewkę,cebulę pokrojoną i pokrojone w kostkę ziemniaki.Dusić tak długo ,aż mięso będzie zupęłnie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak