Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po dalmatyńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ketchup 120g
żółty twardy ser 120g
boczek wędzony 200g
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po dalmatyńsku

Umyte i wyporcjowane filety osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Następnie smarujemy filety ketchupem, posypujemy startym serem, obkładamy cienkimi plastrami boczku i pieczemy. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.05.2012 19:39
ciekawe, muszę wypróbować
angelika14 11.05.2012 19:39
ciekawe, muszę wypróbować
Joanna108
Joanna108 08.04.2012 16:07
hm... pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak