Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po wenecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 50g
migdały 40g
mleko 2/3 szklanki
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po wenecku

Umyte i wyporcjowane filety osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Następnie polewamy je tłuszczem i pieczemy. Migdały należy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć, posypać ryby pod koniec pieczenia, wlać mleko wymieszane z opłukanymi rodzynkami i piec do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak