Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po rycersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
mąka 5 łyżek
śmietana 1 szklanka
żółtko jajek 2
chrzan tarty 70g
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po rycersku

Umyte i wyporcjowane filety osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Następnie oprószamy mąką, podsmażamy z obu stron. Zalewamy śmietaną wymieszaną z żółtkami, chrzanem i przyprawami, zapiekamy w piekarniku. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.06.2011 21:09
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak