Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe kotleciki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
cebula 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
żółty ser wg uznania
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe kotleciki z serem

Do ryżu dodajemy mięso, drobno pokrojoną cebulę, jajko, 2 łyżki tartej bułki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem zagnieść Wilgotnymi dłońmi formować kotleciki i smażyć na rumiano z obydwu stron. zdjąć z patelni. Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Gorące posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 20.04.2011 22:34
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak