Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z przecierem jabłkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
mąka 10 łyżek
jajko 5 szt
olej do smażenia
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z przecierem jabłkowym

W mleku roztrzepać żółtka, wsypać przesianą mąkę, posolić, pocukrować, wymieszać i dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Zrobić przecier jabłkowy: 8 jabłek zetrzeć na tarce, polać niewielką ilością wody i rozgotować. Doprawić 2 łyżeczkami miodu i dodać cukier waniliowy, dobrze wymieszać. Naleśniki posmarować przecierem złożyć na pół i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 01.08.2013 11:50
bardzo ciekawe te naleśniki
Bernadeta1 16.02.2013 01:27
robię często bo mam dużo musu jablkowego
angelika14 27.03.2012 12:30
kocham naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak