Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
mąka 5 łyżek
pomidory 3
ketchup 2 łyżki
żółty twardy ser
sól
pieprz
czosnek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po hiszpańsku

Umyte i wyporcjowane filety osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Następnie oprószamy mąką, podsmażamy z obu stron. Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i kroimy w cząstki obkładamy następnie rybę, polewamy ketchupem i posypujemy startym serem. zapiekamy w piekarniku. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 13.03.2012 20:35
smaczna rybka
teresa18 14.05.2011 23:31
pycha mniam
izapozdro 19.04.2011 20:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak