Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bita śmietana 1 opakowanie
cukier 1-2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
utarta skórka cytryny 1/2 łyżeczki
herbata miętowa 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy

Herbaty miętowe zaparzyć w 1/3 szklanki wrzątku (pod przykryciem). Wystudzić.
Wywar miętowy uzupełnić do 200ml zimnym mlekiem, w którym ubić śmietanę w proszku wraz z cukrem .Do ubitej śmietany dodać skórkę i sok cytr. - krótko zmiksować. Tak przygotowany deser zamrażać 2-2,5 godz - dłużej nie radzę bo robi się zbyt twardy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 16.10.2011 19:37
pycha
kochanyptysiu 19.07.2011 19:00
rewelacja
jogobella231
jogobella231 19.06.2011 13:31
super
Agnieszka_B 01.03.2011 15:39
Z miętą... Może smakować ciekawie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak