Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka o,5 kg
cukier 0,5 kg
woda o,5 l
wódka 0,75 l

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka z czarnej porzeczki

Umytą porzeczkę zmiksować przełożyć do słoja z zamknięciem i zalać wódką. Szczelnie zamknąć słój. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 7 tygodni. Po tym czasie przygotować syrop z wody i cukru i dodać do słoja/ ciepły ale nie gorący/. Odstawić na tydzień w temp. pokojowej, po tym czasie przefiltrować i przelać do butelek. Nalewka jest najlepsza po ok 3 miesiącach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 02.03.2011 08:58
lubimy nalewki:)
Robert10 01.03.2011 15:47
wypróbujemy latem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak