Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
mąka 4 łyżki
śmietana 2/3 szklanki
żółty twardy ser 70g
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w śmietanie

Umyte i wyporcjowane filety osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Następnie posypujemy mąką i obsmażamy z obu stron. Po obsmażeniu układamy w naczyniu, polewamy śmietaną wymieszaną z posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak