Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz matias 3 sztuki
ser żółty
ogórek konserwowy 3 sztuki
papryka marynowana 2 plastry
CEBULKI MARYNOWANE 1 słoik
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe

Filety śledziowe dokładnie umyć.
Jeśli są zbyt słone, krótko wymoczyć, potem osuszyć.
Pokroić w kosteczkę rozmiarów około 2x2 cm.
Ser żółty pokroić w plasterki grubości ok 2 mm i również pokroić w kostkę.
Analogicznie zrobić z ogórkiem konserwowy i papryką marynowaną.
Tak przygotowane składniki nabijać na wykałaczki: śledź, ser, ogórek, papryka i cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak