Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt
ziemniaki 2-3 szt
buraki 3 szt
czosnek 1-2 ząbki
cebula 1/2 szt
śmietana 4 łyżki
sól
pieprz
fasola Jaś 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Udka umyć, włożyć do dużego garnka i zapełnić go wodą do 3/4 objętości. Posolić i gotować przez ok 2 godziny na małym ogniu. Fasolę opłukać, zalać 1 szklanką wody, posolić i zagotować. Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wywaru z kurczaka dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zagotować i dodać fasolkę i zmiażdżony czosnek, a po 5 minutach starte buraczki, Zagotować. Wlać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 04.08.2013 13:51
świetna zupa
Seba 14.02.2013 10:38
pycha
Pani Domu 04.01.2013 16:51
piękny kolor
Tika4444 12.03.2011 15:47
fajny barszczyk
Tika4444 12.03.2011 15:47
fajny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak