Nalewka z czarnych porzeczek

Nalewka z czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czarne

    1 kilogram
  • cukier

    0,75 kilograma
  • wódka

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki przebrać. Następnie zalać w słoju porzeczki wódką na 1,5 miesiąca odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Potem zlać samą wódkę do drugiego słoja. A porzeczki zasypać cukrem. Wymieszać. Po kolejny miesiącu połączyć porzeczki z wódką. I odstawić na 3 tygodnie. Po tym czasie przecedzić przez gazę alkohol i zlewać do butelek lub karafek.
Na zdjęciu nalewka w karafce po babci z kurką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

16.12.2012 00:35
dobra

Iwusia

18.09.2011 23:20
naleweczka domowa, coś wspaniałego

Emilia21

20.08.2011 09:08
super

RenataZ-et

22.09.2010 21:04
Zdecydowanie to coś dla mnie... ;)

Karolcia12

16.09.2010 21:48
pięknie wygląda

plocia

15.09.2010 19:35
oo to może być naprawę pyszne

justyna111

14.09.2010 17:02
idealna na zimne wieczory

Lidia11

14.09.2010 15:04
hmm musi byc smaczna

Mariposas

07.07.2010 09:00
Oj tak, pewnie bardzo smakowita

Kate131

05.06.2010 07:47
może być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat