Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEZY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier 2 szkl
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: BEZY

Cukier zalać wrzącą wodą ugotować syrop wypuszczając kroplę tworzy się \'piórko\'.Przygotować garnek z wrzącą wodą.Białka ubić, zaparzyć wlewając gorący syrop.Ubijać na parze aż zgęstnieje [ok.20-30 min.].Zdjąć z ognia ubijać aż przestygnie.Blachę wyłożyć papierem, szprycą wyciskać małe bezy.Suszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 16.02.2012 07:55
idealne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak