Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINI PTYSIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
margaryna 10 dag
jajko 5 szt
woda 1 szkl
szczypta soli
masa
mleko 2 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy
margaryna
ugotować budyn zmiksować
z margaryną

Przepis i sposób przygotowania na: MINI PTYSIE

Zagotować wodę z masłem i solą powoli wsypać mąkę mieszać aż ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka zdjąć z ognia wbijać kolejno jaja energicznie ucierając małą łyżeczką wykładać na blachę za każdym razem maczać łyżeczkę w wodzie piec ok. 30 min w 190 stopniach przestudzić szprycować masą za pomocą dekoratora do tortów posypać cukrem pudrem. wychodzi mniej więcej 80 sztuk

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 24.08.2012 21:48
lubię takie małe,na jeden kęs
olkaaa 21.06.2012 09:55
bardzo je lubię
kuklik 05.05.2011 09:57
świetne
1j1o1l1a1 01.03.2011 15:30
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak