Kawa mrożona

Kawa mrożona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    3 łyżki
  • woda

    1/2 litra
  • cukier

    1-2 łyżki
  • śmietana kremówka

    200 ml
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • kakao do posypania

  • lody śmietankowe

    2 gałki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy 1/2 litra wody i zaparzamy kawę.
Kawa musi być bardzo mocna.
Dodajemy cukier i dobrze mieszamy pozostawiamy do ochłodzenia.

Kiedy płyn jest zimny wkładamy go do zamrażalnika na około 30 minut, aby był bardzo dobrze schłodzony.

W między czasie przygotowujemy bitą śmietanę z śmietany kremówki i cukru wanilinowego.

Kiedy kawa jest już gotowa wlewamy ją do wysokich szklanek, dodajemy gałkę lodów i dekorujemy bitą śmietaną.
Wierzch posypujemy kakao.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja40

26.09.2010 17:41
super

Bartolomeo

08.09.2010 13:55
ja kawosz to mi sie podoba

Dorota76

23.08.2010 16:00
błogi smak

rosik93

07.06.2010 08:46
Lubię takie coś.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat