Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna Panga z ziemniakami i surówką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 500 gram
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 do smaku
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 12 łyżek
ziemniaki 400 gram
surówka 300 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 do smaku
oregano 1 do smaku
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna Panga z ziemniakami i surówką

Filety z pangi dzielimy na pół, maczamy je w jajku zmieszanym z odrobiną pieprzu/soli/ oregano Prymat i uniwersalnej przyprawie Kucharek. Następnie panierujemy je w bułce tartej, a potem ponownie obtaczamy w przyprawie curry. Smażymy na rozgrzanym tłuszczy na złocisty kolor. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 25.01.2012 10:09
pyszny obiadek
Emiliozo 09.11.2011 18:13
dawno nie jadłam juz pangi
anja3107 27.09.2011 11:31
super
Justa32 16.09.2011 09:43
smaczna
joanna77 21.07.2011 13:23
super rybka!
magical66 21.06.2011 23:40
pyszności
Kopiko1983 15.06.2011 06:26
Super danie! Mniam...
Kuchareczekjeden 06.06.2011 10:18
pyszna rybka
AgaS10 04.05.2011 06:12
lubię rybkę:)
kanu83 19.03.2011 10:31
Moja ulubiona rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak