Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone 1/2 kg
jajko 2 szt
kajzerka 1 szt
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
smalec 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski włożyć mięso, dodać odciśniętą bułkę tartą, rozgnieciony czosnek, zrumienioną na maśle posiekaną cebulę, posiekany majeranek, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić. Ziemniaki obrać, łyżeczką zrobić zagłębienie, oprószyć przyprawą, nałożyć farsz. Ułożyć na blaszce posmarowanej smalcem, włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.09.2013 22:45
Fajny pomysł.
Ewelina38 17.01.2013 12:41
ciekawa propozycja na pyszny obiadek :)
Natalia/tubisiek 22.09.2012 20:04
ciekawe ale zgadzam się, zapowiada się pyszne danie :)
mirosława4 25.11.2011 19:34
zapowiadają się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak