Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po hambursku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solone ryby 500g
migdały 50g
musztarda 3 łyżki
oliwa
pieprz
curry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po hambursku

Ryby umyć,rozebrać i wypatroszyć pozostawiając mlecz i ikrę. Przygotowane ryby namoczyć w dużej ilości zimnej wody ok 24 godzin zmieniając wodę kilka razy w tym czasie. Po wymoczeniu rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i ostrożnie ją ściągnąć. następnie przekrajać wzdłuż na dwie połówki i usunąć ości. Migdały sparzyć, obrać ze skórki. Ryby posmarować musztardą, kłaść migdały, zawinąć w ruloniki, ułożyć w słoju przesypując przyprawami. Zalać oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 21.05.2012 15:12
polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak