Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie cesarzowej II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solone ryby 500g
rodzynki 60g
natka pietruszki
oliwa
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie cesarzowej II

Ryby umyć,rozebrać i wypatroszyć pozostawiając mlecz i ikrę. Przygotowane ryby namoczyć w dużej ilości zimnej wody ok 24 godzin zmieniając wodę kilka razy w tym czasie. Po wymoczeniu rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i ostrożnie ją ściągnąć. następnie przekrajać wzdłuż na dwie połówki i usunąć ości. Następnie układać w słoiku przesypując opłukanymi rodzynkami i posiekaną natką pietruszki. Zalewamy oliwą wymieszaną z koncentratem pomidorowym i starta gałką muszkatołową, pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak