Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
olej 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda ok 3/4 (ciepła)
grzyby suszone 2 garście
kapusta kiszona 30-40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kapustę wypłukać, pokroić. Grzyby sparzyć, umyć, ugotować i drobniutko pokroić. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać grzyby. Lekko podlać grzybowym bulionem. Dodać kapustę i często mieszając dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Trochę przestudzić, dodać jajko i wymieszać. Z jajka, mąki, łyżki oleju zagnieść ciasto dodając tyle wody, by było elastyczne. Rozwałkować. Wycinać szklanką krążki. Nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 09.09.2011 10:49
lubię takie pierożki
katarzynka455 09.09.2011 10:49
lubię takie pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak