Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska panierowana w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
jaja 2 sztuki
mąka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
kapusta włoska 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska panierowana w cieście

Kapustę oczyścić, przekroić na pół i ugotować. Osączyć i wystudzić. Z mleka, jaj i mąki przygotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe, lekko je posolić do smaku. Kapustę pokroić w plastry grubości około 3 cm. Każdy posypać sola i pieprzem i panierować w cieście. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać jako dodatek do mięs lub samodzielne danie z frytkami lub surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 24.10.2011 23:36
pyszniutkie
kotlet 27.07.2011 21:22
ciekawe
gacopierz23 12.05.2011 13:10
przepis mnie zafascynował
anemon 30.03.2011 07:15
Nigdy nie jadłam tak zrobionej kapusty.
Olaa 19.03.2011 13:36
lubię
agnieszka214 19.03.2011 12:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak