Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochówka domowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kg
boczek wędzony 10 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 głowka
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
majeranek do smaku
sól do smaku
ziemniaki 3-4 szt
groch 30 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: grochówka domowa

żeberka zagotować z włoszczyzną/ bez kapusty/dodać groch. Gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę dodać do zupy i gotować aż będą miękkie.Z cebuli pokrojonej w kostkę, boczku i mąki zrobić zasmażkę/ ewentualnie dodać do smażenia łyżkę smalcu/, dodać do zupy.Następnie dodać łyżkę koncentratu, sól i majeranek.Gotować 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 02.03.2011 09:04
bardzo często gości na naszym stole:)
kochanyptysiu 01.03.2011 11:58
fajne tradycyjne jedzonko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak