Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa botwinka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 sztuk
botwinka 2 peczki
ziemniaki młode 2 sztuki
jajko 4 szt
sok z cytryny 2 lyzki
śmietana 4 l
sól, pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek d smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa botwinka

buraki i ziemniaki myjemy,obieramy i kroimy w slupki.Gotujemy w litrze wody.Gdy zmiekna,dodajemy umyta i pokrojona botwinke.Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,sola,pieprzem i przyprawa.Do garnka wlewamy smietane wymieszana z odrobina goracej zupy.Jajka gotujemy na twardo,kroimy w cwiartki.Wkladamy na talerze i zalewamy zupa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 14.02.2011 22:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak