Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty biszkopt

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier puder 1 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty biszkopt

Białka ubić z cukrem. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia-dobrze wymieszać.Połączyć obydwie części i wymieszać delikatnie z mąką.
Piec w temp.175-180 stopni ok.30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.02.2014 07:38
przydatny przepis
ankaryba 10.12.2013 15:15
przydatny przepis :-)
ONY_za_kare 19.11.2013 11:09
super przepis
Ela15 01.10.2013 08:11
fajny przepis
joanna77 03.09.2013 23:04
bardzo dobry na torcik
Alex_M 26.07.2013 09:28
swietny biszkopcik
Katarzyna59 24.05.2013 11:21
bardzo apetyczne
Aannkaa82 03.05.2013 19:48
NIgdy nie dodawałam octu do biszkopta ale na pewno wypróbuję. Lubie biszkopty nawet same bez dodatków.
Pietruszka 25.04.2013 21:21
również dodaje ocet do biszkoptu, jest wtedy bardziej pulchny
mariel78 13.10.2012 22:20
też taki robię pycha
Seba 02.08.2012 09:23
ale pięknie wyrośnięty
anula250 25.04.2012 16:15
dobry przepis :)
Elżbieta17 17.01.2012 12:59
W sam raz na torcik:)
iza15 17.11.2011 20:32
fajny
gacopierz23 13.09.2011 13:43
z octem jeszcze nie piekłam, naprawdę puszysty
Iwona51
Iwona51 10.09.2011 10:01
super
berys18 20.08.2011 13:22
śliczny biszkopcik
FAFIK 18.07.2011 17:51
Rewelacja!
Tika4444 18.05.2011 18:45
biszkopt godny mistrza
Tika4444 18.05.2011 18:44
pięknie wyglada,
Grazyna0211 06.05.2011 13:44
bardzo udany wypiek
Edyta38 28.04.2011 11:37
super ci wyszedł:)
ilka_86 26.04.2011 15:47
śliczny i jaki wyrośnięty
Barbara/zuza22_85 22.03.2011 16:33
również polecam :)
joanna77 03.03.2011 13:54
wyrośnięty!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak