Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula 2 sztuki
pieczarki 200 gram
wątróbki drobiowe 300 gram
jaja 3 sztuki
śmietana 30% 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos grzybowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet.

Mięso zmielic.Cebulę i pieczarki pokroic w kostkę,podsmażyc.Ostudzic.Wątróbki zagotowac ,ostudzic,zmielic razem z mięsem.Wszystkie składniki razem połączyc,doprawic solą oraz pieprzem.Przełożyc do natłuszczonej i wysypanej bułka tartą formy. Piec około 80minut w temp.180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 21.10.2011 16:50
fajny przepis
Dorota59 15.05.2011 09:52
oj musi być przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak