Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podlaska babka ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
szynka gotowana 10 dkg
cebula 1-2 szt
sól
kminek
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podlaska babka ziemniaczana

Zetrzeć w szatkownicy ziemniaki, cebulę. Następnie wbić do masy jajko, dodać mąkę. Szynkę pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oliwie. wrzucić do masy ziemniaczanej. Piec około 60 minut w 1 80 stopniach. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 10.08.2011 22:25
Nie ma jak podlaska-najlepsza
Anna169Hosz 07.06.2011 07:33
Nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak