Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura różana według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki dzikiej róży 30 dkg
woda 1/2 litra
cukier 40 dkg
sok z cytryny
Goździki całe Prymat 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura różana według Agi

Najpierw zabieramy z domu dużo cierpliwości i udajemy się na poszukiwanie dzikiej róży,zbieramy płatki:)Płatki zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia i gotujemy tak około 8 minut.Dodajemy cukier,sok z cytryny i goździki.Gotujemy przez 1 1/2 godziny na malutkim ogniu,dodajemy żelatynę i dokładnie miksujemy blenderem.Gorącą konfiturę przekładamy do malutkich słoiczków.Pyszna.Polecam:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.06.2016 13:27
ciekawy przepis
joanna77 17.12.2011 07:04
super
Emiliozo 18.08.2011 19:58
czas poszukać dzikiej róży
m1monika 04.07.2011 16:52
apetyczna;)
ronald88 01.06.2011 07:34
super
Dorota59 20.05.2011 20:09
super, może skuszę się, tylko gorzej z tym zbieraniem płatków
Justyna Jussstiii 29.04.2011 09:16
smakowite
Justyna Jussstiii 29.04.2011 09:16
smakowite
Ewelina38 07.04.2011 18:37
ale zarąbisty przepis, zgadzam się do pączków pierwsza klasa....
alaaa 01.03.2011 11:25
świetna do pączków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak