Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pomidory z sosem jogurtowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 szt
otręby pszenne 2 łyżka
jogurt naturalny 4 łyżka
białko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżeczka
czosnek ząbki 1 szt
olej 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pomidory z sosem jogurtowym

Otręby wymieszać z białkiem, papryką, solą i pieprzem. Pomidor pokroić w grubsze plastry. Posmarować z jednej strony połową otrąb i smażyć 2 minuty na rozgrzanym oleju otrębami do dołu. Następnie resztą otrąb posmarować wierzch pomidorów i dosmażyć kolejne 2 minuty.
Podawać z sosem: jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, solą, posiekanym koperkiem i zmiażdżonym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 16.04.2012 17:09
Smaczne i zdrowe
cukiereczek 03.12.2011 08:22
ciekawe
Jolanta40 09.08.2011 08:30
pomyslowe
Monika-twin 25.06.2011 23:30
Wygląda zdrowo i pysznie. Ciekawy przepis.
Monika-twin 25.06.2011 23:30
Wygląda zdrowo i pysznie. Ciekawy przepis.
cukiereczek 05.03.2011 15:13
To lubię i ja
MAŁGORZATA108 01.03.2011 13:09
To lubię.
agnieszka137 01.03.2011 12:33
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak