Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 4
sok z cytryny
koper włoski
listki mięty 4
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony

Rybę czyścimy z łusek, całą wyczyścić i opłukać , natrzeć ja solą przyprawa do ryb , uniwersalną i świeżo zmielonym pieprzem , polać połową soku z cytryny i rybę włożyć do lodówki. Blaszkę wykładamy folia aluminiowa i kładziemy na tym rybę , posypujemy koperkiem i listkami mięty , szczelnie zakrywamy jeszcze folią i pieczemy w piekarniku do pół godziny w 200 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.04.2012 10:23
uwielbiam dorsza pieczonego
babcia
babcia 24.04.2012 10:23
uwielbiam dorsza pieczonego
Katarzyna/kate1980 23.02.2012 22:09
super przepis
ElizaT 06.03.2011 18:55
pewnie smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak