Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na szpinakowej chmurce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 30 dkg
szpinak mrożony 30 dkg
czosnek 2 zabki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na szpinakowej chmurce

Łososia oprószyć sola i pieprzem. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki i zapanierować w jajku i bułce i usmażyć. Następnie szpinak podsmażyć z czosnkiem, dusić około 20 minut. Włożyć do naczynia żaroodpornego szpinak, na nim usmażone kawałki łososia i dusić około 10 minut 1 150 stopniach. Podawać z grzankami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 06.04.2011 19:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak