Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone papierówki obsypane rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
masło 5 gram
konfitura 10 gram
przyprawa do szarlotki 1 do smaku
cynamon 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone papierówki obsypane rodzynkami

! obrane i umyte jabłko zcieramy na tarce na grubych oczkach.Mieszamy z łyżeczką przyprawy do szarlotki i szczyptą cynamonu.Pozostałe jabłka obcinamy na płasko od strony ogonka ,drążymy i faszerujemy powstała masą.Na górę nakłaamy konfiturę.Jabłka smarujemy masełkiem i zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach.Po tym czasie wierzch polewamy odrobinką wody i przez 5 minut pieczemy jabłka w temperaturze 200 stopni.Cudownie smakują i bitą śmietaną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.10.2011 20:48
Najlepsze są te jabłka.
Kuchareczekjeden 23.03.2011 11:11
to kiedy mogę się wprosić na taki deserek?:)
Monika193
Monika193 07.03.2011 18:18
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak