Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 8 szt
mąka 0,5 kg
mleko 0.5 szkl
drożdże 5 dag
oliwa 4 łyżki
sól szczypta
woda zimna 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Drożdże połączyć z letnim mlekiem i wodą. Wymieszać z mąką, oliwą i solą. Wyrobić ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm, podzielić na 8 prostokątów. Parówki obrać z osłonek, położyć na ciasto, dać paseczek żółtego sera. Zwinąć razem , ułożyć na blasze i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.11.2013 09:32
Tak podane parówki to ja lubię :)
sylwia / sytofala 19.08.2011 13:39
wyglądają jak rogaliki mniam mniam
Marzena34 09.03.2011 11:19
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak