Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 kg
cebula 1 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 1 leśne

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Grzyby wkładamy do garnka i zalewamy je wrzątkiem.
Moczymy je aż staną się miękkie. Można je także chwilę pogotować.

Kapustę gotujemy w osobnym garnku aż do miękkości.
Po tym czasie kapustę odsączamy, a grzybki kroimy w cienkie paseczki.
Cebulę należy pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na maśle (1 łyżka).
Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodajemy także odrobinę wywaru z grzybów - wtedy kapusta ma lepszy smak.

Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę i dodajemy do kapusty. Ponownie przesmażamy.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 15.09.2011 10:42
ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:49
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:11
super
Emilia22 02.09.2010 08:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak