Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos serowy z serka topionego

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 2 łyzki
mąka 2 łyżki
mleko 1 szkl.
serek topiony 1 szt.
śmietana 1/4 szkl.
sól, chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos serowy z serka topionego

Z margaryny i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i mieszając trzepaczką zagotować. Dodać serek topiony pokrojony w małe kawałki, mieszać aż się stopi, a sos będzie miał jednolitą konsystencję. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i odrobiną chili. Doskonały do gotowanych warzyw lub makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

13.02.2014 13:09
PYSZNOSCI ;) POLECAM
Małgorzata106 09.09.2011 21:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak