Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 40 dag
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/4 szt.
ryż 150 g
masło 1 łyżka
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 2 szt.
koperek 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z ryżem

Mięso zalewamy zimną wodą (2 litry) i gotujemy ok. 30 minut. Ryż płuczemy kilkakrotnie i dajemy do gotującego się skrzydła. Marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jedną cebulę obieramy, kroimy na pół i razem z rozdrobnionymi warzywami wrzucamy do gotującego się wywaru. Po 15 minutach Wyjmujemy mięso. Mięso oddzielamy od kości, kroimy na małe kawałki i ponownie wrzucamy do zupy. Drugą cebulę obieramy, siekamy, podsmażamy na maśle, zalewamy 1 szklanką mleka, gotujemy ok. 2 minuty, miksujemy i wlewamy do gotującej się zupy. Po 5 minutach gotowania zestawiamy z ognia. Żółtka miksujemy z pozostałym mlekiem i zabielamy zupę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 03.04.2012 21:32
smaczna
MAR3STA 29.07.2011 00:09
pyszna
Rogalik 28.07.2011 23:48
smaczna
novita26 09.05.2011 12:20
mniam
Katarzyna/kate1980 08.03.2011 20:47
świetnie wygląda
irenka 07.03.2011 21:34
na pewno smaczna
Norgiusz 04.03.2011 08:44
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak