Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1/2 kg
masło 3 łyżki
orzechy włoskie 5 dag
czosnek 1 zabek
szynka gotowana 10 dag
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z orzechami

W rondlu rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, podsmażyć . Następnie włożyć szpinak, podlać odrobiną wody, dodać posiekane orzechy i gotować 2-3 minuty. Do ugotowanego szpinaku dodać drobno pokrojoną szynkę, przyprawić do smaku. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.10.2012 08:46
ciekawe połączenie
IlonaAlbertos 04.10.2012 11:50
Takiego nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak