Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka puch dwukolorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
olej 1 szkl
ocet 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek śmietankowy 1 szt
kakao 3 łyżki
tłyszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka puch dwukolorowa

Białka ubić, dodać cukier iubić. Następnie dodawać i mieszać: żółtka, olej, mąki wymiesane z proszkiem do pieczenia, ocet i olejek. Następnie dzielimy ciasto na dwie części i do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wylewamy jasną część do formy wysmarowanej wcześniej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Następnie wylewamy ciemną część lejąc przez środek jasnej masy. Pieczemy około 1 godziny w 170* . Gdy jest już gotowa posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 18.04.2012 13:49
pycha
Ewelina38 22.08.2011 19:33
robię bardzo podobną - jest pyszna
AgaS10 08.03.2011 17:38
pięknie wygląda
Krystyna32 02.03.2011 14:17
pycha
aguus 01.03.2011 10:33
Wspaniała i pewnie przepyszna:)
Dorota59 01.03.2011 10:12
pięknie wygląda
Ania67 28.02.2011 22:12
Cudeńko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak