Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
woda 2 łyżki
śmietana 36% 1/2 litra
truskawki 50 dkg
migdały w płatkach
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z truskawkami

Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę, a następnie dodać po łyżeczce cukru i po 1 żółtku. Do masy dolać wodę i stopniowo dosypywać mąkę i cukier, miksując przy najniższych obrotach aż do powstania jednolitej masy. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 00 stopni i piec ok. 20 minut. Upieczone i wystudzone ciasto wyłożyć na wilgotną serwetkę posypaną cukrem pudrem. Schłodzoną śmietanę ubić. Truskawki pokroić na spore kawałki. Śmietanę wyłożyć na ciasto, ułożyć truskawki i zwinąć. Gotową roladę udekorować bitą śmietaną, płatkami migdałów i truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.09.2011 00:26
pyszna
Margo1 07.10.2010 07:29
pyszna jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak