Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz Eli z parowara

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
marchewka 2 sztuki
ziemniaki małe 10 sztuk
ogórki konserwowe
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz Eli z parowara

Rybę rozmrozić,umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.Posypać filety przyprawą do ryb,pieprzem,ułożyć do naczynia z przykrywką i włożyć do lodówki na 3 godziny.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić na ćwiartki.Marchewki obrać,umyć i pokroić w plastry.Ziemniaki i marchewki obtoczyć przyprawą do ziemniaków i włożyć do dolnej komory parowara.Rybę wyjąć z lodówki i włożyć do górnej komory parowara.Do naczynia parowara wlać wodę.Parowar nastawić na 30 minut.Sprawdzić czy ziemniaki i marchewka są miękkie.Jeśli jeszcze nie są miękkie jeszcze chwilę parować.Wyłożyć ziemniaki i marchewkę na talerze,obok położyć ogórki konserwowe i rybę ozdobioną koperkiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:13
dobra ryba.
accee 13.04.2011 22:44
Dobre
rzenia15 07.04.2011 20:25
pycha
Olaa 24.03.2011 19:43
pyszne
monika154 20.03.2011 12:02
pycha
Katarzyna/kate1980 18.03.2011 23:03
pyszności
rosik93 13.03.2011 23:51
Super:)
caroline1983 04.03.2011 12:26
Fajna rybka
aginaa 01.03.2011 09:47
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak