Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowa karkówka z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 600 gr
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 4-5 szt
seler naciowy 1 łodyga
natka pietruszki 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
musztarda kilka łyżeczek
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowa karkówka z warzywami

Karkówkę pokroić na plastry i rozbić trochę młotkiem, po czym z obu stron posmarować cienko musztardą i odstawić na ok 2 godziny. Marchewkę pokroić w słupki i włożyć na dno naczynia do duszenia. cebulę i pieczarki pokroić .. Mięso przyrumienić na średnim ogniu z obu stron, ułożyć na marchewce. na ten sam tłuszcz wrzucić pieczarki cebulkę i czosnek, również przyrumienić i przykryć mięso, na patelnię wlać trochę wody i przepłukać, wlać do duszenia. Dodać pokrojony seler i natkę pietruszki i dusić ok 20 min na wolnym ogniu do miękkości marchewki.Pod koniec jedną łyżeczke musztardy wymieszać z niewielką ilością wody i mąką .
Zagęścić sos. Podawać z ziemniakami posypamymi koperkiem i mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 19.04.2013 19:49
fajny przepis:)
polly66 28.04.2012 17:41
uwielbiam połączenia z musztarda
aginaa 03.03.2011 11:24
pycha
pawel6 01.03.2011 11:41
Wygląda bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak