Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pisang goreng - smażone banany

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 4 szt
mąka 1 szklanka
Cynamon mielony Prymat 1 łyzeczka
cukier puder 1 łyzeczka
olej 1 szklanka
woda 3/4 szklanki
lody 8 gałek

Przepis i sposób przygotowania na: Pisang goreng - smażone banany

Mąke, cynamon, cukier i wode zmiksować. Wodę dodawałam stopniowo tak by uzyskać gęste ciasto a nie płynne. Banany obrac, przekroić na pół, a potem jeszcze raz na pół. Rozgrzać olej w woku lub głebokiej patelni. Banany zanurzyć w cieście i smażyc w głębokim tłuszczu, aż bedą złote.
Wyjąc na ręcznik papierowy do odsączenia tluszczu. Podałam z gałkami lodów skropione likierem kawowym (dla dorosłych, córka zjadła tylko z lodami). To połączenie bylo naprawde idealne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 17.04.2011 22:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak