Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa Eli z gruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka gotowana 25 dkg
olej 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 płaskie łyżeczki
sól do smaku
gruszki 2 sztuki
orzechy włoskie 3 łyżki
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa Eli z gruszką

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.Gruszki obrać ze skórki,przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.Gruszki,szynkę pokroić w kostkę i dodać do ryżu.Do sałatki dodać orzechy i wymieszać.Do słoika wlać olej,sok z cytryny,dodać curry,sól i pieprz.Słoik zakręcić i energicznie potrząsać,aż powstanie emulsja.Sos wlać do sałatki i wszystko razem wymieszać.Sałatkę odstawić w chłodne miejsce,żeby składniki się przegryzły.Można sałatkę posypać orzechami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 13.04.2011 22:44
Dobre
aguus 01.03.2011 10:34
Koniecznie muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak